20-årsgrense på medisinske behandlinger

Clinic Quist har som eneste klinikk i Kristiansand og på Sørlandet 20 års aldersgrense på sine medisinske behandlinger.

 

lene3

Lene Quist, dermatologisk sykepleier

Clinic Quist innfører nå 20-årsgrense for medisinske behandlinger.

–  Å sette en nedre aldersgrense for hvem vi tilbyr  medisinske behandlinger er et ansvar jeg  føler er riktig å ta, sier dermatologisk sykepleier Lene Quist, innehaver og daglig leder av Clinic Quist.

Hun har lang erfaring fra bransjen, og er selv klinisk spesialist på injeksjonsbehandlinger med Restylane og botox.

Quist presiserer at f.eks. behandling mot acne/arr ikke er belagt med noen aldersgrense hos Clinic Quist.

 

Skal ikke se behandlet ut

– I Norden har vi et naturlig skjønnhetsideal, og du kan nok ikke se på noen av våre faste kunder at de har tatt behandling, poengterer Lene Quist. – Det handler om å føle seg vel, og til mange kan vi gi gløden fra ungdomsårene tilbake gjennom forsiktig korrigering.

Det å gi seg selv en boost med foryngelse er på mange måter ikke så annerledes tematisk enn å gå til frisør jevnlig eller bruke klær som fremhever, løfter og strammer inn. 

– Det er heller ikke en dyr affære, når du ser på hvor lenge f.eks. behandling av Restylane varer. Og det er også den tryggeste og best dokumenterte behandlingen.

Restylane eller behandling med injeksjoner medfører både et etisk behandleransvar og krever høy kompetanse. Resultatet er ikke gitt uten at behandler har omfattende erfaring.

– En injeksjon gjennom huden er et medisinsk inngrep, minner Quist om.

Clinic Quist anvender utelukkende Restylane, som er det mest naturlige produktet på markedet, og støttes av over 20 år med forskning og dokumentasjon.

 

– Du er fin nok

For Quist er det et sammensatt bilde som berører etikk, økonomi og skjønnhetsideal. 18-åringer er utsatt for et høyt press, og bor som regel fortsatt hjemme.

– Fra 20 og oppover begynner man å etablere seg med egen økonomi og flytter for seg selv. Da er bildet et annet, og man får gradvis en sunnere orientering mot samfunnet.

– En av de mest populære behandlingene som etterspørres av de yngre er som sagt filler  i lepper og ansikt for å gi volum, fylde og økt foryngelse. Når du er 18 er du fin nok. Kun helt unntaksvis kan jeg se noen begrunnelse for våre medisinske behandlinger til unge kvinner i slutten av tenårene.

Quist tror ikke det er hensiktsmessig at bransjen opprettholder et markedsført tilbud til de under 20, og har lenge vært talsperson for å heve aldersgrensen.

– Det er for tidlig å begynne med disse behandlingene når man er 18, sier Quist.

 

Bestill time | Behandlinger | Forsiden

 

 

%d bloggere liker dette: