Hva er skjønnhetsidealet?

Løpetur

Alle har lyst til å kle sin egen alder, enten man er 20 eller 50.

Vi bombarderes i sosiale medier med inntrykk og meninger om skjønnhet og picture perfect som forutsetning for økt lykke. Noen i min bransje går dessverre ofte for langt i å love uendelig ungdom.

Ser du behandlet ut, er du overbehandlet. Det er ikke ditt ansvar alene, det er også bransjen sitt.

Mimikkløse ungjenter med alt for tydelig filler i leppene og panner slettet med botox er ofre for en flom av kroppspress og et forvrengt skjønnhetsideal.

Les også: Våre behandlinger

En del godt voksne kvinner og menn dukker også opp i offentligheten uten en eneste rynke i ansiktet, andre har overfylte kinnben og unaturlige lepper, og vi tenker straks: Hun eller han har «fått noe gjort».

AdobeStock_199762194.jpeg

Så. Trenger man å gjøre noe med rynkene, da?

Hvis man vil. Hvis man føler  at man ikke er helt klar for å gå rundt med sinnarynke eller «røykelinjer». Hvis man føler seg litt gusten. Ufresh.

Behandlingen er tilgjengelig, ikke særlig kostbart og resultatet varer lenge.

Kritikken mot injeksjonsbehandlere er at vi opprettholder et sykelig skjønnhetsideal. Hva skal jeg si? At man ikke skal fikse flisete tupper i håret? At håret ditt er fint nok som det er. Du kan vel klippe det hjemme?

Selvfølelsen er viktig

Vi vil jo helst være den beste versjonen av oss selv. Det er helt greit å trene. Pynte seg. Lakke neglene. Finne klær som sitter fint. Stelle pent med seg selv, ha gode rutiner for hygiene.

Da mener jeg det også er helt greit å tilføre huden fuktighet og stimulere det som er dine særtrekk.

Dempe det man føler er iøyenfallende.

Jeg bruker ofte rød leppestift til fest. Ingen har kritisert meg for det, selv om leppene mine ikke er naturlig knallrøde.

Den jobben jeg gjør for mine kunder, er mindre oppsiktsvekkende enn en flashy leppestift.

Attractive girl going shopping

Men kundene mine kan slippe å se seg selv med grove sinnarynker, løs hud under haken, misfarget hud, acne, svetteringer under armene. De kan legge sminke som før.

Hos Clinic Quist snakker vi mye om dette med kundene våre, veileder dem til hvordan vi kan skape et naturlig og flott resultat gjennom våre behandlinger.

Man gir selvfølelsen et boost når man pleier seg selv for å kunne representere ens indre med ens eget ytre.

Les også: HydraFacial – behandlingen uten «nedetid»

Overbehandler aldri

Det er det naturlige som er idealet. Frisk, sunn, smilende, glad. Ja, visst jobber jeg også med det samme legemiddelet og bekjemper rynker som har ankommet vel tidlig.

Jeg setter fillerbehandling i lepper og kinnben for å understreke kundens linjer og gi dem gløden i huden tilbake.

Jeg er estetisk behandler og dermatologisk sykepleier, og setter injeksjoner. Som regel blir jeg konfrontert med skjønnhetsdebatten hver gang jeg er i sosiale lag.

Jeg forsvarer yrket mitt, men aldri de som overdriver. De er det dessverre mange av.

Jeg overbehandler aldri.  Og Clinic Quist har 20-årsgrense for medisinske injeksjoner. Utover det behandler jeg unge jenter og gutter for acne m.m.

Portrait of mature couple with eyeglasses

Face value

Hva er det å være vakker? Føle seg vakker? Kjenne seg god nok? Tenke at «jeg er ok!»? Skjønnhet er en utstråling. Vi er vakre når vi smiler fra hjertet og ut. Gjennom hver vår «lampeskjerm» – ansiktet vårt.
Picture perfect finner du bare på bilder. Virkeligheten er annerledes, vi har alle porer, rynker, fett, fargeforskjeller og pigmentendringer.

Vi gjør det vi kan. Vi renser selvsagt huden, bruker fuktighetskremer, vasker oss og anstrenger oss for å fremstå som den beste utgaven av oss selv. Det er selvoppholdelse, sunnhet, en selvsagthet.

Det er vel ikke et ideal å komme skitten til et møte?

Jeg kan utmerket godt gå usminket på jobb. På butikken i joggetøy og håret i lua. Jeg liker like ofte å føle meg fin, og jeg synes det er behagelig å gjøre noe med det jeg kan gjøre noe med.

Min mann går jo heller ikke ut til sine kunder i uvasket tøy, uflidd hår og skitne negler.

détente hivernale sur le port

Look the way you feel

Vi får selvsagt ikke et bedre liv av å pynte på utseendet vårt, kjøpe nytt tøy, gå til frisøren, sminke oss. Men vi trener for å holde oss i form og passe på linjene. Vi klipper oss jevnlig for å se fine ut. Sminker oss.

Å pynte seg for å se sitt beste ut,  er noe jeg tror ligger helt grunnleggende i oss kvinner. Når vi eldes, følger huden selvsagt med i aldringen.

Skjønnhetsidealet for meg er å kle sin egen alder godt.

Det kan virke hyklersk av meg som estetisk behandler å understreke at det er vakkert å bli eldre, samtidig som jeg utfører behandlinger der glød, ynde, ungdommelig spenst og glatting av rynker står i sentrum.

Det er likevel to måter man kan passere dørstokken og ut i verden på. Fornøyd med seg selv, eller ikke så fornøyd med seg selv. 

Er du vakker med smilerynker? Selvsagt. Er du vakker når du er glad? Selvsagt. Ungdommelighet er en sjelstilstand, ikke en behandling. Men vi kan understreke det du allerede føler.

Happy mature woman with cup of tes in her hands

Slik frisøren din gjør. Slik du føler deg når du logger ut av treningssenteret. Når du har hatt en fin kveld med barna. Slik du føler deg når du har hjulpet en annen.

Den følelsen har jeg nemlig hver gang en kunde går ut døra i Skippergata.

Ha en god helg,

Lene

BEHANDLINGER | BESTILL TIME | PRISLISTE

happy woman calling on smartphone at city cafe

Les også: – Men, du ser jo ikke behandlet ut?

%d bloggere liker dette: